Nieuwbouwplan Den Eik is gelegen aan de zuidzijde van het pittoreske Westerbeek. Het dorp is ontstaan te midden van de uitgestrekte heide, vennen en moerasvelden van de Peel. Waar vroeger schapen graasden, turf werd gestoken en wilgentakken werden gesneden voor het vlechten van manden bevindt zich nu een heerlijke plek om te wonen voor diegenen die op zoek zijn naar rust en ruimte.

Het Westerbeek van nu heeft circa 600 inwoners. Het is mede dankzij haar ligging, doorgaande wegen komen niet langs het dorp, een hechte gemeenschap waar iedereen elkaar kent en waar iedereen behulpzaam is naar elkaar. Het dorp heeft een bloeiend verenigingsleven met zo’n dertig verschillende clubs. Van voetbalclub tot ondernemersvereniging en van ‘Joekskapel’ tot ouderenorganisatie: Westerbeek heeft het!

Het dorp heeft een aantal basisvoorzieningen zoals basisschool De Zonnewijzer en gemeenschapshuis De Schans. Voor de dagelijkse boodschappen en zorgvoorzieningen liggen Sint Anthonis en Overloon op circa 10 autominuten afstand. Steden als Cuijk en Venray bereik je in ongeveer 20 minuten met de auto.

Google Maps